blank

Aman, šta to radite? (VIDEO)

YouTube video

Vage u supermarketu u naselju Prozivka zakidaju za 36, odnosno 40 grama, u šta smo se lično uverili

Branko M. Žujović

Digitalne vage u supermarketu “Aman”, u naselju Prozivka, na odeljenju za prodaju mesa, mesnih prerađevina i sireva, podešene su tako da zakidaju za 36, odnosno 40 grama, u šta smo se lično uverili danas, nešto posle 17 časova i 15 minuta.

Naša redakcija najpre je došla do snimaka, načinjenih ranije, koji pokazuju da je sa druge strane jedne od dve vage za tas selotejpom zalepljena neka vrsta laganog tega.

blank

Ranija slika vage sa unutrašnje strane do koje je redakcija došla.

Želeći da proverimo slike do kojih smo došli, otišli smo u pomenutu prodavnicu i lako uočili da su obe vage, premda im je tas prazan, podešene na +36, odnosno +40 grama, a selotejp je na rubovima tasova obe vage bio više nego uočljiv.

blank

Selotejp je bio jasno uočljiv na tasu vage. Snimak nastao u petak, 28. januara 2022. godine, u 17 časova i 18 minuta

Kako bismo do kraja proverili o čemu se radi, naručili smo trista grama mortadele. Tokom merenja, koje smo snimili, pokazalo se da je kao početna vrednost prilikom određivanja težine kupljene mortadele zaista bilo +36 grama, što smo i dokumentovali video zapisom.

Na praznoj vagi, pre nego što je na njen tas bila položena naručena mortradela, bilo je ispisano 36 grama i bila je uneta cena proizvoda “Alloro” (najverovatnije sir u rinfuzi), čija je cena 259,99 dinara. Prazna vaga prikazivala je da 36 grama fizički nepostojećeg artikla na njoj košta 9,36 dinara.

Na drugoj vagi, koja je takođe bila prazna, pisalo je da 40 grama na njenom tasu takođe nepostojeće kobasice za pečenje, čija je cena 449,99 dinara za kilogram, košta 18 dinara.

Prodavačica je potom na praznu vagu, na kojoj je pisalo 36 grama, stavila isečenu mortadelu i ukucala novu šifru, ovoga puta za mortadelu.

Sa izmerenom i zapakovanom mortadelom otišli smo potom do vage za voće i povrće, u potpunosti dostupne kupcima, koja se nalazi bliže kasama, na kojoj je početna vrednost za merenje bila nula.

Nakon kontrolnog merenja na kasi za voće i povrće, pokazalo se da je stvarna težina mortadele 274, a ne 308 grama, koliko je prethodno izmereno na odeljenju za prodaju mesa, mesnih prerađevina i mlečnih proizvoda, te odštampano na nalepnici sa cenom i bar-kodom, namenjenoj plaćanju na kasi, što je razlika od 34 grama i približno isto toliko dinara.

Težina mortadele, prilikom drugog kontrolnog merenja, ovoga puta na kućnoj vagi, pokazala je razliku od približno 35 grama.

blank

Razlika u težini lako je bila uočljiva na vagi za voće i povrće koja je dostupna kupcima. Snimak načinjen u petak, 28. januara, u 17 časova i 27 minuta

Prodavačice su izjavile da ne možemo da uđemo u odvojeni prodajni prostor odeljenja mesa, mesnih proizvoda i sireva, kako bismo snimili vage sa druge strane, te da ne znaju za šta služe sa prednje strane jasno uočljive selotejp trake, zalepljen za tasove digitalnih vaga i nisu želele da komentarišu stanje koje smo zatekli, niti razliku u težini izmerenih proizvoda.

Jedino su dodale da to nema nikakve veze sa njima i molile da se njihova lica ne pojave na snimcima, što smo uvažili.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.