blank

Bakiću, oslobodite Zoološki vrt! PISMO NAŠE REDAKCIJE GRADONAČELNIKU

blank

Zoološkom vrtu potrebna je ličnost koja teži formatu direktora Mirka Šinkovića, a ne stranačkog mesnog odbora

Poštovani gospodine gradonačelniče,

Vest da je smenjen direktor Zoološkog vrta u ovom trenutku znači sve i ne znači ništa. Da, dobro ste uočili i razumeli. Imenicu ostavka u vesti o odlasku direktora razumeli smo krajnje formalno. Suštinski, razumeli smo je kao eufemizam za smenu.

Smena, sama po sebi, neće značiti ništa ako posle Kurte Zoološki vrt na Paliću ponovo uzjaše Murta.

Na Vama je da utičete da novi vršilac dužnosti direktora, Sonja Mandić, ispita sve okolnosti koje godinama traju u Zoološkom vrtu i iznutra pripremi teren za dolazak rukovodioca koji će tokom svog mandata suštinski biti posvećen životnjama, biljakama u toj lepoj botaničkoj bašti i samoj ustanovi, a ne partiji. To, razume se, ukoliko ste zaista gradonačelnik Subotičanima, a ne puki podoficir druge ili treće partije čiji ste član.

Sigurni smo da Vi to možete. Samo ukoliko to želite, odnosno ukoliko objasnite onima koji su u partijskoj hijerarhiji iznad Vas da je kvalitetan izbor, umesto partijskog, dobar za sve. Rado bismo u prethodnoj rečenici naveli Skupštinu grada, ali to suštinski, na opštu žalost, ne bi bila tačna adresa.

Zoološkom vrtu je potrebna ličnost koja teži formatu Mirka Šinkovića, a ne stranačkog mesnog odbora.

Pitanja u Zoološkom vrtu je mnogo. Neka od njih javno smo postavili, ali nam nikada nije odgovoreno. Iako ni Vi sami niste spremni da odgovarate na naša konkretna pitanja, morate učiniti sve da se takvo ophođenje izabranih funkcionera, gradskih ustanova i institucija promeni.

Evoluirajte kao ličnost!

Naša redakcija je prva objavila vest o smrti lavića. Ta vest koju su preuzeli drugi mediji i naš medijski pritisak da se javnosti ispostave odgovori moraju da dobiju celovit epilog koji će ukazivati da smo deo uređenog i civlizovanog društva.

Smenu direktora Zoološkog vrta doživljavamo kao vođstvo javnosti u prvom poluvremenu. Da bi javni interes dobio i drugo poluvreme, potrebno je da Vi date svoj doprinos oslobođenju Zoološkog vrta, bolnice i mnogih drugih gradskih ustanova koje kopne zbog partitokratske prirode kadrovske politike.

Subotičanima su u ustanovama potrebni lavovi struke o kojoj neprekidno slušamo, a ne pokisli stranački miševi.

Subotica, 1. oktobar 2021. godine

Redakcija portala Subotičke.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.