blank

Bez odgovora bolnice u vezi sa tvrdnjama Janka Veselinovića o nedostatku lekova

blank

Subotička bolnica ne odgovara na naša novinarska pitanja, pa smo, samo u poslednje vreme, ostali bez zvaničnih informacija o ceni zakupa prostora koji plaća apoteka “Dr Maks”, brendiranim zidovima te ustanove i navodnoj potrošnji goriva u privatne svrhe

Naša redakcija je pre dva dana prosledila zvanično pitanje Opštoj bolnici Subotica u vezi sa tvrdnjom lidera Pokreta za preokret Janka Veselinovića, koji je u subotu izjavio da u subotičkoj bolnici nedostaju “Leukoplast”, “Fraksiparin” i “Lemont-soluampul, ali od te ustanove, koja brine o zdravlju oko dvesta hiljada stanovnika Severnobačkog okruga, nije dobila odgovor.

Subotička bolnica ne odgovara na naša novinarska pitanja, pa smo, samo u poslednje vreme, ostali bez zvaničnih informacija o ceni zakupa prostora koji plaća apoteka “Dr Maks”, brendiranim zidovima te ustanove i navodnoj potrošnji goriva u privatne svrhe.

Tokom prošlog meseca, pokrajinska vlada imenovala je Slobodana Puškara, kom je mandat istekao 6. oktobra, za vršioca dužnosti direktora ove ustanove, iako je 1.500 Subotičana letos za vrlo kratko vreme potpisalo peticiju kojom je tražilo da on više ne obavlja tu funkciju.

Subotičku bolnicu napustilo je više od dvadeset lekara specijalista i subspecijalista i veliki broj medicinskih sestara, a lane je u njoj, uoči izbora, svečano otvoren centar za vantelesnu oplodnju bez dozvole nadležnih organa koji je posle izbora zatvoren.

Sudeći prema informacijama objavljenim na sajtu bolnice, ceo projekat izgradnje objekta namenjenog centru za vantelesnu oplodnju, koji se prostire na površini od 375 kvadrata i nabavku opreme, izdvojeno je 300.000 evra, a finansiran je zajedničkim sredstvima pokrajinske vlade, Grada Subotice, Vlade Mađarske i Internacionalnog kluba žena.

“Prilikom obilaska novootvorenog centra za veštačku oplodnju, pokrajinski sekretar za zdravstvo, prof. dr Zoran Gojković, podsetio je na to da je pokrajinska vlada donela nove mere populacione politike, kako bi parovima što više pomogla da se ostvare u ulozi roditelja.Samo za mere pronatalitetne politike pokrajinska vlada izdvojila je 650 miliona dinara”, navedeno je na sajtu bolnice.

Odgovore na pitanja o pomenutom centru takođe nikada nismo dobili.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.