blank

Danas: Aleksandar Vučić predložen za Počasnog građanina Subotice

Od ukupno četiri kandidata, Komisija za dodelu zvanja i priznanja donela je odluku da predloži Skupštini grada Subotice da zvanje Počasni građanin u 2023. godini ponese predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Danas.

blank
Foto: Subotičke.rs

Osim predsednika Vučića, kojeg je za ovo zvanje predložio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, kandidati za Počasnog građanina bili su još i profesor filozofije u penziji Dragan Krstić, kojeg je predložio Aleksandar Rakić, diplomirana psihološkinja Rajka Tomanović Toković, koju je predložila direktorka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bajmoka Marija Miskin, i prof. dr Đula Mešter, doktor tehničkih nauka, kojeg su predložili koordinator studijskog programa Visoke tehničke škole strukovnih studija prof. dr Silvester Pletl i pomoćnik direktora za odnose sa javnošću Visoke tehničke škole strukovnih studija prof. dr Zlatko Čović.

Konačnu odluku o predlogu Komisije za dodelu zvanja i priznanja doneće odbornici i odbornice Skupštine grada Subotice na sednici, koja će se održati u četvrtak, 6. jula.

Zvanje Počasni građanin Subotice dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva fizičkim licima, koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu.

Diploma i plaketa zvanja se uručuju na Dan grada, 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine grada Subotice.

Izvor: Danas

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

2 responses to “Danas: Aleksandar Vučić predložen za Počasnog građanina Subotice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.