blank

Đoković apsolutni rekorder!

Novak Đoković ostvario je još jedan neverovatan rekord u svojoj karijeri, pošto sada započinje 378. nedelju na vrhu ATP liste, čime je prestigao legendarnu Štefi Graf.

blank
Foto: Unsplash

Prvi put je Đoković bio na čelu 4. jula 2011. godine, a tada je imao 24 godine i 43 dana. Otad je prošlo nepunih dvanaest godina, a on je i dalje tu.

U martu je prestigao Federerovih 310 sedmica, a sada je prvi sa 6.980 bodova. Malo je nedostajalo da se Karlos Alkaraz izjednači po broju bodova – učinio bi to da je osvojio trofej u Riju – ali bi i u tom slučaju Novak bio prvi, pošto bi se onda gledao veći broj bodova na najvećim turnirima (slemovi, mastersi i ATP finale).

„Srećan sam i ponosan na to. Trudio sam se da zadržim visok nivo igre i posvećenosti svih ovih godina. To je posledica rada, truda, ljubavi, volje i strasti prema sportu. Sve to u paketu je učinilo da dostignem ovakve visine. S jedne strane želim da uživam u uspesima i da ih doživim kako treba, ali ne previše, jer moram da okrenem novu stranicu, tako je u tenisu“, rekao je Đoković.

Tejlor Fric je prvi put u karijeri u top 5, baš na petom mestu, Rafael Nadal je pao za dva mesta i sada je osmi, a između njih su Andrej Rubljov i Danil Medvedev.

Treba izdvojiti i povratak Stana Vavrinke u top 100, na 97. mesto, a sa srpskim igračima stvari ovako stoje: Miomir Kecmanović (31), Laslo Đere (55), Filip Krajinović (70) i Dušan Lajović (75).

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.