blank

Dronovi za subotičke osnovne škole

blank

Zahvaljujući donaciji Rotari kluba subotičkim osnovcima biće olakšano učenje programskih jezika “skreč” i “pajton”

Rotari fondacije i rotarijanci iz naše zemlje, SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, BiH i Hrvatske finansirali su nabavku bespilotnih letelica (drnova), kako bi učenici petih i šestih razreda u Srbiji, u okviru nastavnog plana i programa, na časovima informatike mogli da uče programske jezike “skreč” i “pajton”. Prikupljeno je 117.200 dolara i kupljeno 670 dronova.

Do sada je organozovano 6 besplatnih seminara koje je pohađalo više od 400 nastavnika informatike i osnova tehnike.

Seminar za nastavnike iz Subotice, Sente, Kanjiže, Ade, Sombora, Bačke Topole, Kule i Čoke, biće orgnizovan danas od 11 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, a uručenje dronova i potpisivanje ugovora o donaciji sa direktorima osnovnih škola biće upriličeno u Plavoj sali Gradske kuće od 13 časova.

Sat vremena kasnije, planirana je poseta Našoj radosti kojoj su rotarijanci donirali mobilni nameštaj (niska dvostrana polica, polica sa udubljenjima za likovne materijale, polica za istraživačke aktivnosti i svetleći senzorni sto) i IKT opremu (laptop, video projektor, digitalni fotoaparat, kamera, plastifikator i multifunkcionalni uređaj-kopir, štampač i skener).

Donacija Našoj radosti vredna je 65.120 dolara i obezbeđena je zahvaljujući pomoći USAID-a, Rotari fondacije, rotarijancima iz Srbije, SAD, Nemačke, Švajcarske, Rumunije, Australije, Bugarske i opštinama Bor i Pirot.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.