blank

Počinju Dečji svetosavski dani

blank

Danas u 13 časova svečano će biti otvoreni Dečji svetosavski dani u Osnovnoj školi „Matko Vuković”. Direktorka škole Mirjana Stevanović navela je da će ovogodišnji svečani program biti skroman, u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama, ali da će školska slava biti proslavljena.

– Školska slava i otvaranje Dečjih svetosavskih dana biće obeleženi uz recital, himnu Svetom savi, osvećenje kolača i plesnu tačku. To će sutradan biti emitovano u 19 časova na sajtu škole i na našoj Fejsbuk stranici, navela je direktorka Osnovne škole „Matko Vuković”.

Ona je istakla da su, u saradnji sa drugim školama i ustanovama kulture, osmislili bogat program koji će ove godine biti prikazan onlajn.

– Sve škole koje su naši dugogodišnji partneri i koje su imale tehničke mogućnosti učestvovaće u Dečjim svetosavskim danima. Pored dvanaest subotičkih škola i ustanova kulture, škole iz Vukovara koja je sa nama nekoliko godina, novina je da nam se u onlajn formatu pridružila i Muzička škola iz Istočnog Sarajeva i škola iz Budimpešte, čiji đaci pohađaju nastavu na srpskom jeziku, poručila je Stevanović.

U petak, 29. januara biće emitovana predstava „Kuća jutra” Osnovne škole „Đuro Salaj”, dok će se u ponedeljak, 1. februara, biti emitovane muzičko-scenske izvedbe.

U utorak 2. februara biće prikazane izložbe likovnih i literarnih radova iz Osnovne škole „Jovan Mikić”.

– U sredu će biti emitovano svečano zatvaranje manifestacije uz najbolje tačke koje su priredili đaci škola iz Subotice, ali i regiona.

Događaji će svake večeri biti emitovani u 19 časova na sajtu Osnovne škole „Matko Vuković” i na Fejsbuk stranici škole.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.