blank

Podrška udruženjima građana kojа se bave zaštitom životne sredine

blank

Član Gradskog veća zadužena za oblast poljoprivrede, Hajnalka Bognar Pastor, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Aleksandar Vitković, i šef Službe za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Žika Reh, saopštili su na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru u Gradskoj kući da je Grad Subotica i ove godine raspisao Javni  konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana na teritoriji grada Subotice iz oblasti zaštite životne sredine u 2022. godini.

Na konferenciji je istaknuto da je maksimalni iznos za koji udruženja mogu da konkurišu 150.000 dinara i da će Konkursom iz lokalnog Fonda za zaštitu životne sredine biti dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara.

Naglašeno je da se sredstva dodeljuju za finansiranje ili sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana iz četiri oblasti, a to su: unapređenje kvaliteta vazduha, unapređenje sistema upravljanja otpadom, promovisanje prirodnih vrednosti i očuvanja biološke raznovrsnosti Subotice i njene okoline i ostale aktivnosti koje se odnose na jačanje svesti iz oblasti zaštite životne sredine.

Navedeno je kako tekst Konkursa i obrazac prijave od danas može da se preuzme sa zvaničnog sajta Grada Subotice (odeljak Konkursi i oglasi), da je rok za podnošenje prijava 28. februar 2022. godine i da je predviđeno da lista vrednovanja i rangiranja bude objavljena do 9. marta. Rok za realizaciju projekata je 1. decembar, a rok za podnošenje finansijskog izveštaja 20. decembar 2022. godine.

Na konferenciji je rečeno da su na prošlogodišnji konkurs pristigle trideset i tri prijave, od kojih je odobreno trideset.  

Dodatne informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti elektronskom poštom [email protected] ili telefonom na br. 024/626-973.

Subotica.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.