blank

Promocija knjige „Tundra” Bogdana Bogdanovića

blank

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” saopštila je da će večeras biti održano predstavljanje zbirke poezije „Tundra“ subotičkog pesnika Bogdana Bogdanovića. Promocija je zakazana za 20 časova u prostorijama Fondacije „Danilo Kiš“.

Kako je navedeno, sa autorom će razgovarati profesorka srpskog jezika i književnosti Sanja Babić i pesnik Ratko Belić. Knjigu je ilustrovao Saša Marijanušić, strip crtač iz Subotice.

Bogdan Bogdanović rođen je 1984. godine u Subotici. Počeo je da piše 2007. godine. Njegove pesme objavljivane su u mnogim časopisima, zbornicima, kao i na internet-portalima. Sa svoje dve pesme zastupljen je i u Antologiji srpskih pesnika rođenih u periodu 1946-1996. godine: „Figure u tekstu – gradovi u fokusu“. Objavio je dve zbirke pesama „U pustinji cvet“ i „Tundra“.

„Osavremenjena tradicija s primesama modernizovanog andergraunda i buntovništva za proizvod mora imati preobražavanje svetla u tamu, sa melanholičnom imaginacijom u kojoj dominira egizestencijalna pozicija. Tom novom pravcu u poeziji, koji donekle počinje u devedesetim i menja svoje izvorne oblike, na neki način pripada ili daje novu dimenziju i Bogdan Bogdanović”, poručila je recenzentkinja Nevena Milosavljević.

Iz Fondacije „Danilo Kiš” su naveli da je ulaz slobodan, te su zamolili posetioce da nose zaštitne maske i drže propisano rastojanje.

Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.