blank

Dvadeset godina prvomajskih praznika u Mini Jugoslaviji (VIDEO)

YouTube video

Dvadeseto okupljanje 4. Mini Jugoslavije, kao i svake godine, okupi mnogo istomišljenika koji se sa nostalgijom prisećaju života u Jugoslaviji. Narodno veselje pod večitim motom „Od Vardara pa do Triglava“ obeležava se uz bogat kulturno-umetnički program, skoro isto kako se nekad u velikoj Jugoslaviji obeležavao: muzika, pesma i pasulj.

Brojne goste pozravio je Dušan Dunđe i istakao kako je narod, koji je živeo na ovim prostorima, jedan i kako je vekovno uništavanje dostiglo svoj vrhunac.

Privremena Narodna skupštine dostojna Srbije osnovana je 16. juna 2020. godine. Zasedala je do sad 35 puta, donela preko tristo zakona i uredbi, sve za dobrobit svakog pojedinačnog čoveka. Biće spremna da „de facto“ preuzme vlast.

Medijski mrak vlada Srbijom, sa cenzurom, rekao je Svetozar Dinić. Naša nova država se zove Srpske zemlje i pomorske.

Dragomir, Dragan, Vujković, Gaga, svetski bokserski vicešampion, sa žaljenjem priča o danima Jugoslavije, koju su svi voleli. Prepoznat, uvažen i poštovan je bio svako ko je bio Jugosloven, kaže Dragan.

blank
Foto: Subotičke.rs

Goran Gabrić je poručio da će Jugoslavija postojati i dalje. Na mlađoj populaciji ostaje briga o svemu, a svoju ulogu u očuvanju ovog projekta na sebe je preuzeo i Goran.

Praznik radničke borbe se obeležava i danas, a da su prava radnika ugoržena i u ovim vremenima, i da se ne poštuju, stava su i komunisti Subotice. Mikloš Olajoš Nađ, ispred udruženja „Solidarnost“ istakao je kako se pridružuju borbi sindikalima koji svakog 1. maja izlaze na ulice, kako bi iskazali nezadovoljstvo položajem radnika.

Celodnevno druženje zaprženo je pasuljem. Tajna ukusa vojničkog pasulja je šargarepa, luk, zaprška i ljubav.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.