blank

Dveri pozvale građane Srbije na protest

blank

Srpski pokret Dveri saopštio je da podržava proteste protiv kršenja ljudskih prava u pandemiji, koji će biti održani u istom terminu širom sveta. Naveli su da će se narod u Beogradu okupiti na Trgu republike, s početkom u 17 časova i 30 minuta, te su pozvali svoje članove i pristalice da podrže protestnu šetnju Antiglobalista Srbije.

„To je naša obaveza ne samo zato što su Antiglobalisti Srbije podržali Porodičnu šetnju u organizaciji Dveri 15. maja ove godine na Svetski dan porodice, već još i više što svi zajedno osećamo potrebu da se suprotstavimo brojnim zloupotrebama pandemije, što je postalo novi planetarni fenomen”, navedeno je u saopštenju.

Kako su naveli, neprihvatljivo je kršenje Ustava i ograničavanje ljudskih prava i sloboda pod izgovorom protivepidemijskih mera, te su istakli da se protive prisilnoj vakcinaciji dece i uvođenju kovid propusnica i pasoša.

„Ovo više nije samo zdravstveno već i demokratsko i pravno pitanje. Svi građani Srbije moraju imati Ustavom zagarantovano pravo izbora da odlučuju o svome zdravlju i niko ne može trpeti diskriminaciju zato što se nije vakcinisao”, poručili su.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.