blank

„Festival ljubavi – inkluzija na delu” u subotu na Gradskom trgu

Udruženje građana „Zeleni Subotice” u subotu na Gradskom trgu peti put organizuje „Festival ljubavi ― inkluzija na delu”. Program počinje u 15 časova, a u slučaju kiše manifestacija će biti održana u sali škole „Ištvan Sečenji”. 

blank

Mirjana Evetović, predstavnica udruženja „Zeleni Subotice”, navodi da su pre pet godina osobama sa posebnim potrebama sva vrata bila zatvorena.

―Iako u početku nije bilo tako, danas su našoj deci sa invaliditetom sva vrata otvorena, pa sa ponosom mogu da kažem da je misija Festivala ljubavi uspela. Kada zdravo dete da ruku detetu sa invaliditetom da zajedno prođu poligon ili odigraju kolo, oba deteta su srećna, jedno što je uspelo da uradi nešto, a drugo što mu je u tome i pomoglo. To je inkluzija na delu ― zaključila je Evetović.

Festival će okupiti brojne plesne škole, dve škole koje se bave obrazovanjem učenika sa smetnjama u razvoju, učenike ostalih škola, ali i goste iz drugih gradova. 

blank

Ovogodišnji „Festival ljubavi” otvoriće zajednički nastup učenika Školskog centra „Dositej Obradović” i Politehničke škole, a potom će nastupiti štićenici Doma za decu sa smetnjama u razvoju „Kolevka”, ansambl OKUD „Mladost”, đaci škole „Svetomir Bojanin”, plesni klub „Larisa”, gosti iz Novog Sada, Stare Moravice i drugi. Tokom festivala, đaci Osnovne škole „Matija Gubec” iz Tavankuta održaće slamarsku radionicu sa korisnicima Dnevnog centra u Banijskoj ulici zaključila je Sanja Milošev, član organizacionog odbora festivala i pozvala sve sugrađane da dolaskom uveličaju ovaj festival.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.