blank

Film Želimira Žilnika u Gradskom muzeju

blank

Gradski muzej Subotica saopštio je da će večeras biti organizovana projekcija filma Želimira Žilnika „Lijepe žene prolaze kroz grad”, s početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.

„Radnja filma se događa 7. jula 2041. godine Beograd je napušten i ruiniran grad prepun smeća. U njemu živi nekoliko staraca: bivši novinar sa ćerkom, bivši političar sa ženom i bivši policajac koji čuva internat sa osam devojaka. Starci vaspitavaju devojke u duhu tradicije nekadašnjih jugoslovenskih naroda, što je rizičan posao jer južnom Evropom hara banda koja zabranjuje svako prisećanje na prošlost”, naveli su iz Gradskog muzeja posredstvom „Fejsbuka”.

Kako je navedeno, priča počinje u trenutku kada bivši novinar sa preostalim stanovnicima pokreće akciju za oživljavanje Beograda, želeći da na taj način proslave stogodišnjicu Narodnooslobodilačke borbe naroda Jugoslavije u Drugom svetskom ratu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.