blank

Gradonačelnik koji spava na svom radnom mestu (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Najlepši program koji su organizatori 10. „Zavičajnih dana“ mogli da poklone publici bili su oni u kojima su učestvovala deca. Nekoliko sat, u centru Subotice, sve je bilo podređeno deci.

Svaki ton, obraćanje ili aplauz pripali su svakom detetu i roditelju, koji je svojim prisustvom uveličao manifestaciju „Zavičajni dani“.

Ova manifestacija osmišljena je da se kroz folklor, muziku, raznolikost u svakom smislu, od nacionalnosti do jela i pića, svi posetioci dobro osećaju i zajedno očuvaju bogatu tradiciju naroda sa ovih prostora.

Konferencija beba je najmlađi i najlepši segment „Zavičajnih dana“.

blank
Foto: Subotičke.rs

Najmlađu publiku, ali i onu malo stariju koja je u svojim zagrljajima čuvala najlepše bezube osmehe, zabavljali su Tode Nikoletić, pisac za decu i Peđolino. Od njihovih skečeva, vrcavog razgovora, muzike, Subotica je prštala od smeha i dečije energije.

Priliku da se pokažu dobili su najbrži puzači, pa su u nekoliko kategorija, brzopuzeće bebe pokazale šta znaju. Najbrža za nagradu bila je Lara Šarčević, a najveći podstrek mala vrtirepka dobila je od svoje sestre, kojoj je razigrano puzala u zagrljaj, pa otud i pobeda.

Da je menjati pelene lako, pelene bi menjao svako. Ali to ipak najbolje radi majka. Pobednica u menjanju pelena svoju nagradu poklanja svome presvučenom čedu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Da bi grad funkcionisao u dobrom ritmu, i razvijao se, potreban je gradonačelnik koji zna svoj posao. Posao prvog čoveka jednog grada nije lak, a ovu novu gospođicu, koja je ponela titulu gradonačelnice za narednu godinu, zatekli smo kako spava, usred buke.

Umorna glavica od tolikog važnog posla, smešila se u snu, u sigurnim rukama svoje majke. Dunja Karan, 27 dana stara, nova je gradonačelnica Subotice.

Smeh, radost i dečja pesma odzvanjali su Suboticom, toga dana, pod budnim okom našeg Peđolina koji već 40 godina zabavlja decu, sa takvom lakoćom, kao da je i sam još uvek dete. Mnogo toga se promenilo, samo ne treba zaboraviti ni to dete koje svi mi u sebi imamo.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Gradonačelnik koji spava na svom radnom mestu (FOTO+VIDEO)”

  1. Nemoj da spava, neka ide malo kuci…i on i njegovi saradnici, ili još bolje nek odu na relax u “SPA” u aqua parku, evo o mom trošku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.