blank

Čedomiru Petroviću, alijas Čedi Šinteru, preti godinu dana zatvora

blank

Sudski postupak protiv Petrovića najverovatnije će početi tek na jesen

Sudski postupak protiv Čedomira Petrovića, alijas Čede Šintera, optuženog zbog sumnje da je zlostavljao i ubijao pse, nalazi se u fazi dokaznog postupka, odnosno glavnog pretresa i najverovatnije neće početi pre jeseni, saznaju Subotičke.rs od sudije Daniela Kovača, portparola Osnovnog suda u Subotici.

– Osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv Čedomira Petrovića, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja iz člana 269, stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika. Pomenuto tužilaštvo je predložilo da se zakaže glavni pretres, da se saslušaju okrivljeni i svedok, te da se pročita i pregleda priložena dokumentacija. Tužilaštvo je predložilo da Petrović bude osuđen na godinu dana zatvora – kaže sudija Kovač.

blank

Pažnju Subotičana, ali i ostalih građana Srbije, prošle jeseni zaokupili su snimci organizacija za zaštitu pasa na kojima su prikazani psi u veoma lošem stanju, ali i ostaci ubijenih ili uginulih pasa koji su se nalazili u prostoru koji je pripadao ili ga je koristio Petrović.

Pse koje je Petrović držao u lošim uslovima potom su preuzeli aktivisti Pokreta “Levijatan”.

– Nije tačno da sam zlostavljao pse – izjavio je novemra prošle godine za naš portal Čedomir Petrović. – Psi koji su bili u lošem stanju doneti su takvi kod mene i ja bi ih, o svom trošku, kao i tokom proteklih 38 godina, koliko brinem o psima, doveo u punu kondiciju. Zašto se niko nije zapitao zašto su moji psi odmah podeljeni među organizacijama koje su istog časa počele da traže donacije za njih? Pritom, ti psi su oteti i podeljeni među aktivistima organizacija kao plen, bez ijedne dozvole ili dokumenta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.