blank

Inspekcije u akciji protiv širenja pandemije

blank

Od početka novembra do kraja februara inspekcije u Severnobačkom upravnom okrugu obavile su više od 6.000, a u celoj Srbiji oko 300.000 nadzora kako bi proverile da li se poštuju preventivne mere protiv širenja pandemije koronavirusa. U predstojećem periodu čak dvanaest inspekcija obavljaće kontrole kako bi sprečile veća okupljanja građana koja predstavljaju rizik za zdravlje.

Odziv Subotičana na dobrovoljnu vakcinaciju protiv kovida 19 iznad je svih očekivanja. Uprkos tome, u poslednje vreme broj novoobolelih od infekcije koronavirusa, i to sa težom kliničkom slikom, je u porastu. Dok se velika većina Subotičana pridržava protivepidemijskih mera, protiv pojedinaca i odgovornih lica u preduzećima u kojima ih se nisu pridržavali, nadležne inspekcije su u šesnaest slučajeva izrekle kaznene mere.

‒ Na području Severnobačkog upravnog okruga, inspekcijske službe su obavile više od 6.000 nadzora. U odnosu na taj broj, nije izrečen veliki broj kazni zbog zatečenih nepravilnosti. Ono što je zabrinjavajuće je da je većina od ukupnog broja otkrivenih prekršaja učinjena tokom proteklih nekoliko nedelja, što pokazuje da je u poslednje vreme među građanima došlo do popuštanja primene mera protiv kovida 19 ‒ izjavio je Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga.

Prilikom nedavno održanog sastanka u Severnobačkom upravnom okrugu Goran Stamenković, vršilac dužnosti pomoćnika ministra zdravlja za inspekcijske poslove, izjavio je da će i narednom periodu inspekcije sprovoditi pojačane kontrole poštovanja mera protiv širenja pandemije virusa korona.

‒ Izveštajni podaci, koji su prezentovani i Vladi Srbije, odnosno svim ministarstvima, govore da su, u koordinisanim akcijama, inspekcijske službe od 1. novembra prošle do kraja februara ove godine, sprovele više od 300.000 nadzora na teritoriji cele Srbije kako bi proverile da li se poštuju propisane preventivne mere protiv širenja pandemije koronavirusa. Inspektori su za otkrivene prekršaje do sada već izrekli i novčane kazne u iznosu od preko 100 miliona dinara ‒ izjavio je Goran Stamenković, vršilac dužnosti pomoćnika ministra zdravlja za inspekcijske poslove.

Nadležni su apelovali na građane da i zbog svog i zdravlja drugih poštuju propisane protivepidemijske mere i istakli da će i ubuduće dvanaest različitih inspekcijskih službi, uz podršku MUP-a, kontrolisati sve, a pre svega ugostiteljske objekte i turističke centre, kako bi sprečili veća okupljanja građana koja su uzrok povećanja broja obolelih od koronavirusa.

RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.