blank

Izložba Marine Marković u Savremenoj galeriji

blank

Savremena galerija Subotica saopštila je da će u petak biti otvorena izložba Marine Marković, s početkom u 19 časova. Kako je navedeno, centralna tema izložbe „The Arrangement” je telo koje trpi pritiske sredine, dok, kako je navedeno, istovremeno ima svoja htenja i potrebe. Kroz različite medije, kao što su video, fotografiju, instalacija i performans, ispituje se dvostruka pozicija tela. 

„Prepoznata kao umetnica koja u svoje radove ulaže sopstveno iskustvo, ali koristi i svoje telo kao medij pamćenja tog iskustva, Marina Marković je jedan od najistaknutijih glasova na regionalnoj umetničkoj sceni. Njen rad duboko je povezan sa prepoznavanjem, beleženjem i pokušajem dekonstrukcije društvenog pritiska kojem su izložene žene. U stalnom nastojanju da odredi tačku na kojoj prestaje slobodna volja, a počinje prinuda, Marina Marković otkriva mnoge mehanizme kojima društvo presudno utiče na životne stavove i izbore žene”, naveli su iz Savremene galerije.

Izložbu prati ilustrovani katalog sa tekstom Nele Tonković, kustoskinje izložbe, koji će biti promovisan tokom trajanja izložbe.

Kako je navedeno, jedan od segmenata ovog projekta jeste i performans koji će biti izveden na otvaranju. Saradnik u realizaciji performansa je Mirza Tattoo (Mirko Vlahović).

Izložbu „The Arrangement” priredila je Savremena galerija Subotica, a za posetioce će biti otvorena do 8. aprila.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.