blank

Izložba Melinde Šefčić u Dvorišnoj galeriji

blank

Melinda je na hrvatskoj umetničkoj sceni poznata kao jedna od značajnih i vrlo aktivnih stvaralaca i slikarki, naročito kada su u pitanju intervencije i oplemenjivanje javnih institucija i površina

Udruženje građana „Klara i Rosa” saopštilo je da će u subotu u Dvorišnoj galeriji biti otvorena izložba „Priroda gledana na drugačiji način” Melinde Šefčić. Izložbu će otvoriti koordinatorka Centra za savremenu kulturu i umetnost Jelena Grujičić, s početkom u 14 časova i 30 minuta.

„Melinda je na hrvatskoj umetničkoj sceni poznata kao jedna od značajnih i vrlo aktivnih stvaralaca i slikarki, naročito kada su u pitanju intervencije i oplemenjivanje javnih institucija i površina”, navedeno je u saopštenju.

Melinda Šefčić rođena je u Subotici. Osnovne, master i doktorske studije slikarstva završila je na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu.

Izlagala je svoje radove širom sveta, gde je i nagrađivana. Učestvuje na naučnim skupovima i kongresima širom Hrvatske, a poseduje i višegodišnje iskustvo u pedagoškom radu, uz sprovođenje projektnih terapijsko-umetničkih aktivnosti s decom i odraslima. Oslikavala je zidove bolnica i kaznionica širom Hrvatske.

Projekte sprovodi u partnerstvu s Hrvatskim društvom likovnih umetnika (HDLU), čija je članica Upravnog odbora od 2014. godine, dok je u 2021. godini pokrenula svoju Umetničku organizaciju „Mural Hub“.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.