blank

Izložba Tanje Uverić u Dvorišnoj galeriji

blank

 

Dvorišna galerija Centra za savremenu kulturu i umetnost najavila je da će večeras biti otvorena izložba radova Tanje Uverić pod nazivom „Eje”. Otvaranje izložbe zakazano je za 17 časova u Dvorišnoj galeriji, na adresi Korzo 1. Izložbu će otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka vizuelne umetnosti Centra za savremenu kulturu i umetnost. Kako je navedeno, prevedena sa španskog, reč „eje”označava centar ili osu.

„Ova serija radova je inspirisana mojim velikim interesovanjem ka geometriji i velikom neznanom svemiru. Tehnika korišćena je akvarel i monotipija. U mnogim kulturama krug ima različita značenja, od magijskih, verskih do filozofskih, predstavljajuci neku božansku silu ili duh koji održava našu stvarnost u pokretu. Za mene krug predstavlja proces transformacije od smrti do života, kraj, i početak, iako nema ni kraja ni početka. U ovom smislu, on je večan, celovit, beskonačan. Krug je sačinjen od mnogo malih tačkica kao sto je i sam Univerzum ispunjen bilionima zvezda”, navela je autorka izložbe.

Kako je navedeno, Tanja Uverayo, kako joj glasi umetničko ime, diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti na grafičkom odseku, sa prethodno stečenom diplomom profesora likovne kulture. Učestvovala je na mnogim izložbama i radionicama u zemlji i u inostranstvu. Sarađuje sa umetnicima i različitim kolektivima. Trenutno živi i radi u Španiji.

Posetioci će tokom otvaranja izložbe imati priliku da čuju Džozefa Potera, koji posle više od osam godina dolazi iz Londona, gde se, kako je navedeno, zainteresovao za kinematografiju i nove medije.

Izložba je realizovana kroz saradnju sa štamparijom CRAFT Marketing u Subotici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.