blank

Jedino promena politike odnosa prema migrantima može da garantuje bezbednost građanima!

blank

Subotičke Dveri saopštile su da je jučerašnji napad migranata na mladu i nezaštićenu devojku, u blizini autobuske stanice, pokazao šta nas sve čeka, ako se, kao je u saopštenju navedeno, ne promeni odnos države prema migrantima.

“Nedavno smo imali napad migranata na mladu majku, kojoj je oteta tašna dok je gurala svoju bebu u kolicima u naselju Prozivka, a pre toga napad na apotekarku, kao i mnoga druga krivična dela koja nisu dospela u žižu javnosti.

Građani su prepušteni sebi, a policija nije u mogućnosti da reaguje preventivno, već samo kada se krivično delo dogodi. Sporadične akcije policije su zamajavanje Subotičana. Migranti se pod medijskom pažnjom odvoze u prihvatni centar u Preševu, da bi se ubrzo vratili u Suboticu.

Svaki građanin vidi da se u popodnevnim satima grupe migranata kreću prema mestima ilegalnog prelaska granice kod Tavanakuta, Makove sedmice, Radanovačke šume, Kelebije i Tresetišta.

Na žalost, policiji su vezane ruke. Policajci nemaju ovlašćenja da reaguju kako bi predupredili eventualna krivična dela, na šta se žale i sami policajci.

Da gradonačelnika Stevana Bakića interesuje bezbednost građana Subotice, tražio bi od Ministrstva unutrašnjih poslova da se postavi kontrolni punkt u prihvatnom centru u Subotici, odnosno da se ograniči njihovo kretanje i ne dozvoli kampovanje po šumama. Ovakvim svojim ponašanjem, vlast samo podstiče kriminalne aktivnosti, dok u isto vreme migranti ogromna finansijska sredstva daju švercerima za nezakoniti prelazak granice.

Dveri se bore da se politika države prema migrantima promeni, pogotovo prema migrantima koji dolaze sa Bliskog istoka koji su najvećim delom ekonomski migranti. Uvek smo za to da se pomoć pruži onima koji beže od ratnih dejstava, da se sklone i zbrinu, pre svih žene i deca, u granicama naših mogućnosti.

Građani na predstojećim parlamentarnim izborima imaju mogućnost da izaberu između politike prema migrantima koju vodi ova vlast i politike koju nude Dveri, a to je promena politike i odnosa prema migrantima, sve u cilju očuvanja bezbednosti naših građana”, navedeno je u saopštenju subotičkih Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.