blank

Kampanja „Dobrota leči” kao podrška obolelima od leukemije

blank

Služba za skupštinske poslove saopštila je da će u petak na Paliću biti organizovan program povodom pružanja podrške obolelima od leukemije, te sa ciljem da se što veći broj sugrađana upiše u Registar donora matičnih ćelija.

Program će početi u 17 časova na Velikoj terasi na Paliću, gde će potencijalni donori davati krv za utvrđivanje podobnosti kako bi postali novi dobrovoljni davaoci matičnih ćelija i upisali se u Registar donora. Zainteresovani sugrađani će to moći da učine do 20 časova.

U 18 časova će se na Velikoj terasi prisutnima obratiti Balint Pastor, a zatim će Pal Žiga, Viktor Molnar i Đerđ Nemet održati koncert. Posetiocima će biti predstavljena izložba slika Katarine Stanojlović, a zatim će uslediti tribina „Značaj doniranja matičnih ćelija“, na kojoj će govoriti Melinda Tot Demek i Predrag Slijepčević.

Na Letnjoj pozornici će u 20 časova biti održan koncert „Neko to vidi od gore“ dueta „Miša i Đura”, koji je posvećen Đorđu Balaševiću.

Kako je navedeno, akciju organizuje Udruženje pacijenata za borbu protiv akutnih leukemija „Leuka” u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac”, USAID-om i Balkanskim fondom za demokratiju, u cilju upisa u registar donora matičnih ćelija u saradnji sa Odeljenjem za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica.

Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom predsednika Skupštine grada Subotice Balinta Pastora.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.