blank

Košarkaši Spartaka munjevito ulaze u ABA 2 ligu! (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Košarkaši Spartaka sinoć su u Hali sportova koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta savladali Metalac iz Valjeva rezultatom 121:66 (27:21, 32:18, 34:16, 28:11) i tako se plasirali u ABA 2 ligu.

Spartak Office Shoes: Hardi, Jugović 2, Ilkić 1, Prlja 11, Dodić 14, Milisavljević 21, Bojić 19, Danilović 6, Sokolović 15, Barna 32, Cvetinović, Gazibegović.

Matalac: Bajić 13, Ilić, Simanić 2, Stefanović 2, Šešlija 6, Ivković 3, Durmo 20, Janković, Stevanović 6, Teofilović, Luković 14.

Sinoć je u Hali sportova u poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije viđen pravi košarkaški spektakl. Tribine su bile popunjene do poslednjeg mesta i vladala je sjajna atmosfera, a Spartak je ubedljivo savladao Metalac.

blank
Foto: Subotičke.rs

Spartak je ovom pobedom završio prvenstvo plasmanom na drugom mestu KLS koje mu omogućava da se sledeće sezone nađe u društvu ABA 2 ligaša, po prvi put u istoriji kluba. Ovo je veliki uspeh kluba koji je za samo dve sezone od najnižeg ranga stigao do drugog takmičenja u regionu.

Meč je počeo sa dva brza pogotka Bojića, zatim su gosti uzvratili i poveli sa 6 razlike, pa je trener Spartaka Vladimir Đokić odmah zatražio tajm-aut. U nastavku je Milisavljević predvodio Subotičane do 19:19.

Kod gostiju su u prvoj četvrtini bili raspoloženi Durmo i Luković. Barna je trojkom povisio na 23:21, a nedugo zatim i Dodić fantastično zakucava za 25:21. U poslednjem napadu, Barna je bio na slobodnjim bacanjima i postavio konačan rezultat prve četvrtine 27:21.

blank
Foto: Subotičke.rs

Druga četvrtina je bila kobna za goste, jer ih je Spartak nadigrao u svim segmentima igre i napravio veliku razliku. Spartak je nastavio seriju, pre svega sa raspoloženim Barnom, pa je Metalac morao tajm-autima da se hladi.

U nastavku su Sokolović i Milisavljević trojkama ubili svu nadu gostima da mogu da se vrate u meč, pa je na kraju prvog dela na semaforu stajalo 59:39 u korist golubova.

Treću deonicu Spartak je nastavio odlično da igra, Barna i Milisavljević su bili nezaustavljivi, pa je brzo bilo plus 27. Gosti ponovo traže tajm-aut, ali u prvom napadu Sokolović trojkom diže publiku na noge. Durmaz je nakon nekoliko minuta praznog hoda Metalca konačno uspeo da pogodi dvojku.

blank
Foto: Subotičke.rs

U nastavku je Milisavljević pogodio još dve trojke, pa se treći period završio rezultatom 93:55.

U poslednjoj četvrtini nije bilo opuštanja kod izabranika Vladimira Đokića. Sokolović i Prlja su podigli razliku na plus 40, a već u sledećem napadu Danilović pod faulom podiže na plus 42.

Spartak je u toku cele utakmice odlično zaustavio najboljeg igrača Metalca Lukovića koji je teško dobijao bitke pod košem. U poslednjih nekoliko minuta Spartak je rutinski meč priveo kraju i usledilo je veliko slavlje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.