blank

Međunarodni dan starih osoba obeležen na Gradskom trgu (VIDEO)

YouTube video

Svetski dan starih koji se obeležava prvog dana oktobra meseca u fokus stavlja najstariju populaciju. Iako jedan dan u godini gde se obraća pažnja na ovaj osetljiviji deo populacije nije dovoljan, nije zanemarljivo da se o problemima sa kojima se stari suočavaju priča bilo kad.

Sa produženjem životnog veka, povećava se i broj starih, hroničnih bolesnika i onima kojima je briga neophodna. Sve istance u socijalnoj zaštiti rade na poboljšanju uslova života starijih osoba.

Razumeti potrebe i solidarisati se sa starijom populacijom kroz rad i pažnju koju zaslužuju važan su segment za poboljšanje života. Gerontološki domovi i akcije koje se sprovode u njima kao i broj starijih koji koriste njihove usluge pokazuju koliko je važna socijalizacija ovog dela populacije.

Subotica prati opšte trendove kad su stari u pitanju. Najvažniji zadaci jednog grada je da vodi odgovornu socijalnu politiku svih svojih građana sa posebnim akcentom na stare osobe.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 16 do 26 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.