blank

Meštani tvrde da se pucnjava čula i u nedelju (VIDEO)

YouTube video

Nadomak Makove sedmice, umesto jednog, sada prema tvrdnjama meštana ima nekoliko migrantskih kampova u kojima stalno borave osobe za koje se opravdano da pretpostaviti da su deo mreže za prebacivanje migranata preko granice

Čim padne mrak, taksisti dovoze migrante na Makovu sedmicu, odakle ovi pešice odlaze do šume. Sinoć smo ispratili grupu koja je iz dva taksi vozila izašla na uglu Osječke i Bračke ulice, kao i privođenje druge grupe na Majšanskom putu

Branko M. Žujović

Za razliku od ponedeljka, kada je ekipu Televizije N1 u šumi nadomak Makove sedmice presrela policijska patrola, upozorivši ih da zalaze u područje na kojem se nedavno dogodio oružani incident, šumski putevi na području Hrastovače i nekadašnje karaule juče posle podne delovali su pusto.

Nakon skretanja prema nekadašnjoj karauli sa kolegama iz pomenute televizije, zapazili smo dve osobe na udaljenosti od oko dvesta metara. Očigledno, bili su to migranti koji su, čuvši iz daljine vozilo, pošli da vide o čemu se radi.

blank

Dvojica “izvidnika” ubrzo su nestali u jednom od šumaraka, a mi smo nastavili ka bivšoj karauli za koju se ispostavilo da je trenutno pusta.

Karaula deluje sablasno.

U njoj je čitavo more otpadaka među kojima dominiraju konzerve energetskih napitaka, odbačeni delovi odeće, obuće, zgarišta i arapskim pismom ispisane poruke.

Ne tako davno, ovde su boravile desetine, meštani kažu ponekad stotine migranata.

blank

Mihailo Antunović, koji svoje ovce izvodi na pašu između nekadašnje karaule i mesta gde se u subotu dogodio obračun, kaže da se ne boji i da ga migranti do sada nisu dirali.

Prema njegovim rečima, u šumi se nalazi nekoliko grupa, odnosno “baza”. U njima su desetine ljudi. Antunović nije video naoružane ljude, ali je čuo puškaranje u subotu i u nedelju, oko pet sati, kako kaže. Čuo je desetak pucnjeva.

Antunovićeve reči o pucnjavi koja se dogodila u nedelju potvrdilo nam je više meštana Makove sedmice. Oni tvrde da su u nedelju jasno čuli pucnjeve.

blank

– Prva “baza” bila im je na mestu nekadašnje karaule koju su ranije zapalili. Sada, posle subotnjeg incidenta, migranata ima manje. Tu su samo oni glavni. Onih koji prelaze u Mađarsku sada preko dana nema – kaže Antunović.

Antunović kaže da zna one koji stalno borave u „bazama“, a da oni koji prelaze preko granice u „bazama“ ostaju po dan, dva.

Na prvi poglem mirna situacija u šumi nadomak Makove sedmice menja se sa mrakom. Taksi vozila čim Sunce zađe počinju da se roje po naselju.

Dva taksija, nešto pre 22 časa, na uglu Bračke i Osječke ulice ostavljaju grupu muškaraca koja potom pešice odlazi niz Bračku ulicu, ka šumi.

blank

U isto vreme, Majšanskim putem prosto proleće policijski automobil pod rotacijom. Nedaleko odatle, ka centru naselja, policija je presrela drugu grupu. Bez opiranja, migranti su klekli pored kolovoza i policija ih je nakon detaljnog pretresa, jednog po jednog, ubacila u svoje vozilo.

Nakon subotnjeg oružanog incidenta Subotičani imaju puno pravo da saznaju šta se zaista događa u šumama severno od grada koje su nekada bile oaze prirode i izletnika.

Poslednji je čas da nadležni saopšte da li migrantske bande, naoružane automatskim oružjem kako neki tvrde, među kojima se pominju bande Avganistanaca, zaista s vremena na vreme kontrolišu delove subotičke šume.

Nemoguće je da pastir Antunović sve vreme viđa i zna osobe koje se u “bazama” stalno nalaze, a da je to policiji nepoznato. Oni koji se stalno nalaze u migrantskim “bazama” sasvim sigurno nisu ljubitelji prirode.

U međuvremenu, policija je u odgovoru našoj redakciji navela da ubistvo mačetom, pomenuto u jednom od medijskih izveštaja, nije evidentirano u ovdašnjoj policijskoj upravi, ponovivši da u subotnjem oružanom incidentu nije bilo povređenih državljana Srbije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Meštani tvrde da se pucnjava čula i u nedelju (VIDEO)”

  1. Niste svesni koja je zarada taksista i policije u svemu ovome.Taksisti I do 500 eur dnevno!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.