blank

Na Horgošu zadržano oko 100.000 neprijavljenih evra

blank

Uprava carina saopštila je da su carinici u saradnji sa policijom juče na graničnom prelazu „Horgoš” pronašli približno 100.000 neprijavljenih evra kod četvorice vozača autobusa.

Kako je navedeno, neprijavljeni novac je otkriven kada su na red za redovnu kontrolu na ulazu u Srbiju pristigla dva autobusa albanske prevozničke firme, koji su putnike prevozili iz Belgije ka Albaniji.

blank

Uprkos tome što su vozači rekli da poseduju sume novca koje ne podležu prijavljivanju, detaljnom kontrolom je u njihovim ličnim torbicama pronađena pozamašna suma neprijavljenih deviza.

„U torbicama pomenute četvorice albanskih državljana, otkriveno je ukupno 134.950 neprijavljenih evra, mahom u apoenima od 50 evra, za koje su izjavili da je reč o zaradi”, naveli su iz Uprave carine, navodeći da je svakom vozaču vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je suma od 94.950 privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi protiv njih zbog neprijavljivanja.

blank

Uprava carina podsetila je javnost da je unos deviza u Srbiju slobodan, kako za strane, tako i za domaće državljane, međutim ako je reč o sumi iznad 10.000 evra, u dinarima ili drugoj stranoj valuti, dužnost svakog putnika je da taj iznos prijavi.

„Propis o obaveznom prijavljivanju suma iznad 10.000 evra koje putnici nose sa sobom ima za cilj efikasniju borbu protiv pranja novca i finansiranja ilegalnih aktivnosti i primenjuje se kako u EU, tako i u Republici Srbiji”, zaključili su.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.