blank

Na Svetski dan očuvanja životne sredine diskusija o učešću dece i mladih u zaštiti (VIDEO)

YouTube video

Svetski dan životne sredine, 5. juni, obeležava se širom planete, i možda je jedan od najvažnijih datuma kojih svi mi treba da budemo svesniji. Bez zdrave i čiste životne sredine, ni mi to ne možemo biti, pa je priča o očuvanju prioritet.

U organizaciji UG „Centra građanskih vrednosti“ i Centra za razvoj demokratskog društva „Europolis“ iz Novog Sada održana je diskusija u UG „Klara i Rosa“, u sklopu projekta „Skupljam, recikliram, spašavam“.

Članovi udruženja sproveli su niz aktivnosti i ispitivanja kako bi saznali šta mladi znaju, osećaju i mogu da doprinesu u očuvanju okoline u kojoj žive. Dobijeni podaci nisu poražavajući ali da, na edukaciji i širenju svesti mora još mnogo da se radi nepobitna je činjenica.

blank
Foto: Subotičke.rs

Svest o očuvanju prirode i sebe u istoj uči se od mlih nogu, u porodici, a potom i na prvoj lestvici obrazovnog sistema, u vrtiću, pa su tako projekti gde se uključuju svi, od najmlađih do starijih, zaista važni.

Mirana Dmitrović istakla je da je fokus podizanja svesti o zaštiti životne sredine, opsežno istraživanje je sprovedeno, kao i akcije sadnje sadnica, reciklaže i aktivnosti prilagođenih uzrastu dece.

Teme su bile usko vezane za ovo ekološko područje, od sakupljanja sekundarnih sirovina, kojima se najčešće bave pripadnici romske nacionalnosti, upravljanju tim otpadom, cenom i razvrstavanjem otpada. Zaključak diskusije je potreba svih nas da se fokusiramo na očuvanje našeg životnog ekosistema i svakako da se o očuvanju ne priča samo na Svetski dan životne sredine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.