blank

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke (VIDEO)

YouTube video

Još jedan 20. mart, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke dočekujemo sa poražavajućom statistitkom. Obzirom da je ova bolest jedna od najčešćih bolesti od koje umiru žene u Srbiji i svetu, onda je jasno koliko često o tome treba pričati. Izuzetno je važan skirning kod žena.

Po rečima doktorke specijaliste onkologije Dragice Štrbac Čizmarević kod nas se samo jedna trećina obolelih javlja u ranom stadijumu raka dojke, dok se ostale pacijentkinje javljaju tek kad je karcinom u poodmakloj fazi. Ono što je poražavajuće, obolevaju sve mlađe žene.

blank
Foto: Subotičke.rs

Preventiva je ključ zaštite, a specijalista radiologije uradiće ultrazvuk dojki, mamografiju ili magnet dojki ako je potrebno. Doktorka specijalista radiologije Irena Sabo Vojnić decenijama radi ove preglede, pa je iz prve ruke mogla da potvrdi poražavajuću vest.

Na tribini povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, a u organizaciji Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja, Apoteka Subotica, kao i Udruženja „Jedna uz drugu“ prisustvovale su i učenice srednje Politehničke škole.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 22 do 34 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.