blank

Najskuplji kvadrat stana prodat je u Beogradu na vodi po ceni od 10.400 evra

Najskuplji kvadratni metar stana u trećem kvartalu bio je u Beogradu na vodi, gde je stan u novogradnji od 97 kvadratnih metara prodat za 10.400 evra po kvadratu, navodi Republički geodetski zavod.

blank
Foto: Pixabay

Najskuplji stan u novogradnji kupljen je za 1,28 miliona evra na beogradskom Vračaru, a površina mu je 301 metara kvadratnih.

Najskuplja kuća prodata je na teritoriji Savskog venca za 5,1 milion evra, dok je najskuplji kvadrat poslovnog prostora od 10.110 evra prodat u beogradskom Starom gradu. Površina tog poslovnog prostora je 179 m2 pa je ujedno i najviša ugovorena cena u Srbiji.

Najskuplji kvadrat poljoprivrednog zemljišta bio je na teritoriji Šapca, iznosio je 25 evra po metru kvadratnom, a za parcelu od 56 ari.

Najskuplja parcela poljoprivrednog zemljišta prometovana je u Kaću, gde je 125,5 hektara prodato za 1,53 miliona evra.

RGZ navodi da je ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u Srbiji u trećem kvartalu iznosio 1,7 milijardi evra, što je povećanje od 10,6 odsto u odnosu na isti period 2021. godine.

Na promet stanova potrošeno je 935,2 miliona evra, od čega na teritoriji grada Beograda – 579,6 miliona. U ukupnom tržištu nekretnina stanovi su 57 odsto, odnosno procenat više nego u istom periodu 2021. godine.

Za trgovinu kućama, vikendicama i stambenim zgradama ukupno je potrošeno 171,1 milion evra, za građevisko zemljište 122 miliona, za poslovne prostore 66,8 miliona a za poljoprivredno zemljište 52,5 miliona evra.

Dodaje se da je svaka deseta nekretnina plaćena kreditom što je za četiri odsto manje nego u istom periodu lane. Četvrtina stanova u ovom periodu u Srbiji je plaćena iz kredita, što je osam odsto manje nego u 2021.

021.rs, Tanjug

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.