blank

“Ne očajavajte nikad” premijerno na sceni “Jadran” (VIDEO)

YouTube video

Prestava “Ne očajavajte nikad”, u režiji Olje Đorđević, premijerno će biti odigrana u subotu, 26. februara, od 19 časova i 30 minuta na sceni “Jadran”. Tekst je pisan po motivima istoimene drame Branislava Nušića, a glava uloga pripala je Ljubiši Ristoviću.

U predstavi igraju: Ksenija Mitrović, Milan Vejnović, Dimitrije Dinić, Zoran Bučevac, Vladimir Grbić, Jelena Mihajlović, Kristina Jakovljević i Geza Kučera mlađi.

pozoriste, olja đorđević

Rediteljka Olja Đorđević objašnjava da je u jednom periodu ovaj tekst bio izgubljen.

— Nušić je ovaj komad pisao u teškom periodu života, posle Prvog svetskog rata u kom je izgubio sina. Iako je posle tog događaja odlučio da više nikada neće pisati komedije, po nagovoru prijatelja, nakon odlaska u Francusku, napisao je ovaj tekst. Naslov “Ne očajavajte nikad” donekle je napisao i sebi, verovatno pokušavajući da izađe iz očaja u kom se nalazio. 

Glumac Ljubiša Ristović rekao je da je rad na ovoj predstavi došao u pravom momentu, nakon ne tako lepih stvari koje su se dešavale u njegovom privatnom životu.

blank

— Iskreno sam se obradovao pozivu da radim ovu predstavu, jer mi je mnogo pomogla u ovom periodu da život preokrenem na jednu vedriju stranu, u stvaralaštvo, u život, a ne u bolest. Rad na ovoj predstavi je bio izuzetno lekovit za moju dušu — rekao je Ristović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.