blank

Nova stranka traži zatvaranje Fondacije „Kapetan Dragan”

blank

S obzirom na to da su Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara dali dozvolu da se otvori Fondacija „Kapetan Dragan”, građani Subotice sa razlogom mogu da pitaju ko je sledeći, saopštila je Nova stranka.

„Subotica je uvek bila grad slobode i evropskih vrednosti i to tako treba i mora da ostane, mi ne želimo da se u našem gradu promovišu ljudi kojih treba da se stidimo, a ne da ih promovišemo. U vezi sa tim pozivamo gradske vlasti da po prvi put urade nešto dobro za naš grad i naše građane i da povuku ovu odluku što pre. U Subotici nema mesta promovisanju ratnih zločinaca, niti njihovih ideja jer su se pokazali i dokazali”, naveli su u saopštenju.

Nova stranka je u saopoštenju navela i da od gradskih institucija, naročito od predsednika Skupštine grada Balinta Pastora i predsednika Komisije za poslovni prostor Imrea Kerna, očekuju da ponište ovu odluku u što hitnijem roku.

„Naprednima se ne obraćamo jer su oni nemi na sve zahteve svakako, sem ono što im naredi samozvani vrhovni komandant najpoznatiji kršitelj Ustava”, naveli su u saopštenju .

„Ratni zločin ne zastareva, on je uvek ratni zločin. Ratni zločinci iako odleže kaznu, ostaju ratni zločinci, bilo koje su nacije, ratni zločinci su najpodliji i najgnusniji izdanci ljudskog roda, oni su onaj talog i mulj u kojem i vi plivate ’gospodo’ koji ih abolirate i veličate i dodeljujete im prostorije da bi moglo neometano da nastave svoje delanje.

Fondaciji čiji je osnivač pravosznažno osuđen za postupke koje su protivne odredbama Ženevske konvencije, koji je mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljenike nije mesto u Subotici, možda u nekom drugom mestu recimo Glini, Kninu gde je i delovao, tamo može da ima kancelarije ali u Subotici nije potrebno”, zaključeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.