blank

OPREZ! Prevaranti pod plaštom nagradne igre traže podatke o platnim karticama

blank

Nakon što je nedavno osoba, koja se posredstvom “Fejsbuka” predstavljala kao Milorad Diklić iz Gornje Rogatice, prevarila više Subotičana, ali i stanovnika drugih mesta, lažno ih moleći da mu pomognu oko uplate interneta, jer je pomenuti Diklić, navodno, bio u bolnici, građani su sada suočeni sa pokušajem prevaranata da im, pod plaštom lažne nagradne igre, dođu do brojeva računa i kontrolnog broja na naličju platne kartice.

Iz somborskog Centra za prevenciju, edukaciju i bezbednost upozoravaju da je grupa prevaranata na “Fejsbuku” kreirala stranicu “Dina Kartica – Državna Kartica”, nudeći lakomislenim građanima mogućnost učešća u lažnoj nagradnoj igri čija je nagrada, tobože, udvostručenje iznosa na tekućem računu.

Građani prena instrukcijama, objavljenim na pomenutoj i sličnim stranicama, treba da lajkuju i podele objavu, nakon čega od njih bude zatraženo da dostave brojeve tekućih računa i kontrolni broj sa poleđine kartice radi “uplate”.

Iz pomenute organizacije ukazuju da je po sredi očigledna prevara, jer su lakomisleni građani, koji su dostavili brojeve svojih računa i kontrolni trocifreni broj sa poleđine platne kartice, potom ostajali bez dela ili celokupnog iznosa novca na računu.

Iz Centra za prevenciju, edukaciju i bezbednost poručuju da po zakonu niko na ovaj način ne može od građana da traži lične podatne i da, u slučaju da postanu žrtve prevaranata, građani obavezno prijave policiji takve slučajeve.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.