blank

Otvorena vrata u Tehničkoj školi

Otvorena vrata Tehničke škole „Ivan Sarić“ kao i svake godine privuku veliki broj đaka koje za dva meseca očekuju maturski ispiti i upisi u srednje škole. Buduće srednjoškolce su dočekali profesori i učenici MEŠC-a koji su se potrudili da im predstave školu, pruže adekvatne informacije o smerovima, učenju, mogućnostima za nastavak školovanja.

blank
Foto: Subotičke.rs

U ovu školu bili su doborodoši svi zainteresovani, a interesovanje je bilo veliko, obzirom da škola pruža mogućnost obrazovanja i u dualnom sistemu. Jedan od najtraženijih smerova je popularni IT za koji će interesovanje samo rasti i u narednim godinama, obzirom na razvoj tehnologije i programiranja.

Laura Malatinski, učenica OŠ „Mirosalv Antić“ još nije odlučila koju će srednju školu upisati obzirom da se bavi i sportom, sportski smer u Gimnaziji je primamljiv ili IT smer:

“Druge opcije o kojima razmišljam su sportska gimnazija, zato što treniram veslanje, kao i grafički dizajner u Politehničkoj školi”, kaže Laura.

U ovu školu pohađa 1.200 učenika, a ove godine će biti upisano 14 novih odeljenja, od toga u sistemu dualnog obrazovanja biće upisano pet odeljenja, tri na srpskom i dva na mađarskom jeziku. To će ove godine moći da upišu oni koji će birati smer bravar – zavarivač, industrijski mehaničar i tehničar za logistiku i špediciju na srpskom, odnosno mehaničar motornih vozila i bravar – zavarivač na mađarskom jeziku.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.