blank

Plate u IT sektoru i do 8.500 evra

Podaci sajta HelloWorld.rs pokazuje da su kandidati u IT industriji sve aktivniji na tržištu rada, a primetan je i veći broj konkurisanja na oglase u novembru, i to za 26 odsto u odnosu na isti mesec lane.

blank
Foto: Unsplash

Kako ovaj sektor industrije konstantno raste, tako i u 2022. godini Srbija beleži rast izvoza IKT usluga koji iznosi 2,5 milijarde evra. Plate u IT sektoru se povećavaju, pa je tako u avgustu zarada iznosila u proseku 1.600 evra, ali prema očekivanjima i rečima poslodavaca, do kraja godine taj iznos će biti znatno viši.

U „Infostudu” potvrđuju da naši IT stručnjaci imaju visoka primanja, a u prilog tome govori i podatak da je u sekciji plate u okviru sajta HelloWorld.rs, gde IT- jevci unose svoje zarade, a najveći iznos upisao je softver inženjer iz Beograda – čak 8.500 evra.

U poslednjih nekoliko godina ipak se promenila lista najtraženijih zanimanja, pa se sada beleži porast interesovanja za pozicije projekt i prodakt menadžera, deliveri menadžera i biznis developera.

Prema istraživanju „Puls srpske iz zajednice” koje je sproveo ovaj sajt, od top pet najtraženijih pozicija u svetu najbolje su plaćeni tim lideri sa prosekom od 2.600 evra.

Politika

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.