blank

Počinje Interetno festival

blank

 

Bogatim folklornim programom, izložbama i koncertima biće obeležen dvadeseti festival „Interetno”, koji počinje u nedelju i traje do četvrtka. Nakon prošlogodišnjeg festivala u onlajn formatu, Subotičanima će se ove godine predstaviti folklorni ansambli iz Mađarske i Vojvodine.

Festival će svečano biti otvoren u „Etnopolisu”, u centru grada, u nedelju s početkom u 19 časova i 30 minuta, dok će pola sata ranije svečani defile učesnika krenuti od Katedrale Svete Terezije Avilske.

Posetiocima će na raspolaganju biti Izložba starih zanata, izložba „Tradicionalna odeća vojvođanskih Mađara”, a koncerte u centru grada održaće Peta sezona, Ravnica, Ferenc Čonka i orkestar, Agi Hercku i Banda, Janoš Čik i Mezzo. Pripremljen je program i za najmlađe posetioce, koje očekuju lutkarske predstave, radionice i plesne tačke.

Organizator festivala, Mađarski kulturni centar „Nepker”, poslednjeg dana festivala proslaviće 150 godina postojanja, kada će biti organizovan gala program i vatromet u 20 časova i 30 minuta.

Kompletan program i satnica dostupni su na zvaničnom sajtu festivala.

Foto: Interetno

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.