blank

Savez Bačkih Bunjevaca izdao saopštenje u vezi kupovine „Bunjevačke kuće“

Čija je Bunjevačka kuća pitanje je na koje se traži odgovor, a tim povodom oglasio se ponovo Savez Bačkih Bunjevaca na čelu sa Mirkom Bajićem, sa sledećim saopštenjem:

blank

„Više nije pitanje „Čija je naša kuća?“. Činjenice konačno jasno govore da „Bunjevačku kuću“ nije kupio Bunjevački nacionalni savet, nego je uknjižena na „Centar za kulturu Bunjevaca“ čiji je jedini predstavnik sama Suzana Kujundžić Ostojić. Da podsetimo:

– „Mađarsku kuću“ – velelepna zgrada u centru grada, kupio je i kao svoje vlasništvo uknjižio Mađarski nacionalni savet, a tamo su naravno i sve druge mađarske institucije.

– Hrvatsku kuću“- velelepna zgrada u centru grada, kupilo je, gradi, i kao svoje vlasništvo uknjižilo Hrvatsko nacionalno vijeće, a tamo su naravno i sve druge hrvatske institucije.

Pompezno je najavljeno da uz pomoć Pokrajine i grada Subotice i Bunjevački nacionalni savet rešava prostor posle dvadeset godina postojanja. Istina je međutim drugačija. Objekat je plaćen i uknjižen na Centar za kulturu Bunjevaca, koji nema nikog osim same Suzane Kujudžić Ostojić. Drugim rečima Nacionalni svet i dalje će biti podstanar, ovog puta u kući Suzane Kujundžić Ostojić. Kako je sama najavila, tamo će biti i odličan kafić. Zgrada je i uknjižena kao „Stambeno poslovni objekat – Pivnica“.

U poslednjem broju „Bunjevačkih novina“ Veljko Vojnić, zamenik predsednice Kujundžić u Nacionalnom savetu, koji je očigledno politički kumovao ovakvoj kupovini, izjavio je: – citat: ““Ono što je osnovno je da Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine nije dobio sredstva za „bunjevačku kuću“, ona su transferisana na UK „Centar za kulturu Bunjevaca“, neznam zašto se proziva Savit i članovi Savita jel NSBNM nije ni odlučivo niti dobio sredstva!““

To je u istom broju potvrdila sama Suzana Kujundžić Ostojić rečima – citat:

„Imaćemo sidnicu NSBNM krajom juna, prija tog će biti Izvršni odbor, di će bit prikazana sva potribna dokumentacija“. Uzgred – kuća je kupljena, plaćena i uknjižena pre tri meseca.

Da li je ovome potreban komentar?

Prosudite sami! Da bi istina izašla na videlo, kao odbornik uputio sam Odborničko pitanje Skupštini grada, da se taksativno navede ukupan prenos sredstava iz Budžeta grada Centru za kulturu Bunjevaca i osnov prenosa sredstava.“ – kaže se u saopštenju Mirka Bajića, predsednika SBB, Člana Nacionalnog saveta i odbornika u Skupštini grada Subotica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.