blank

U Agenciji za zaštitu životne sredine odvija se izuzetno opasan proces

blank

Centar resornih odbora Demokratske stranke saopštio je da se u Agenciji za zaštitu životne sredine SEPA odvija, kako je navedeno, izuzetno opasan proces odstranjivanja stručnjaka koji objektivno prikazuju situaciju sa zagađenjem vazduha i životne sredine.

“Direktor Agencije Filip Radović uručio je otkaz Milenku Jovanoviću, šefu odseka za kvalitet vazduha koji je u više navrata ukazivao na katastrofalne poteze agencije i njenog rukovodstva, koje imaju direktan uticaj na očuvanje zdravlja građana Srbije. Broj stručnjaka se smanjuje u agenciji jer oni koji odbijaju da rade po političkim direktivama odlaze ili dobijaju otkaze.

Rad Agencije gubi svaki smisao jer se krši Arhuska konvencija o dostupnosti podataka o kvalitetu životne sredine, a hemijske analize vazduha, vode i zemljišta ostaju zaključane u fiokama.

Očigledno je da se ništa ne može učiniti u sistemu gde je rejting vladajuče stranke važniji od istine i zdravlja njenih građana, ali i da samo političke promene mogu omogućiti povratak agancije u profesionalne okvire i celo naše društvo u normalan sistem vrednosti”, navedeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.