blank

POLJOPRIVREDNICI RAZGOVARALI SA MIROVIĆEM Grad ipak treba da formira komisiju za procenu štete od suše

blank

Pokrajinska vlada uputiće tim povodom zvanični dopis Gradskoj kući. Nije jasno zbog čega komisija nije formirana ranije

Predstavnici subotičkih poljoprivrednika koji su protestovali prošle nedelje, na čelu sa Miroslavom Matkovićem, upravo su završili sastanak sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Na sastanku je dogovoreno da pokrajinska vlada već ove nedelje uputi dopis Gradu Subotici koji bi, konačno, trebalo da formira komisiju za procenu štete nastale zbog suše, što je bio jedan od glavnih zahteva subotičkih poljoprivrednika.

– Sve vreme smo od gradonačelnika Stevana Bakića tražili da Grad formira ovu komisiju. Na kraju, to će, sudeći prema onome što smo čuli u Novom Sadu, konačno biti ostvareno – kaže za Subotičke.rs Miroslav Matković.

Prema njegovim rečima, sastanku sa pokrajinskim premijerom Mirovićem prisustvovali su i predstavnici Voda Vojvodine.

– Ponuđen nam je reprogram pri plaćanju nadoknade za odvodnjavanje, na šta nismo pristali. Zahtevamo da nam se dug umanji ili potpuno otpiše – kaže Matković. – Naglašavam da su nam pokrajinski premijer, njegovi saradnici i predstavnici Voda Vojvodine vrlo ljubazno i argumentovano pojasnili kako sistem finansiranja ovog javnog preduzeća funkcioniše, te da bi rešenje problema trebalo pronaći na relaciji poljoprivrednici – Grad Subotica – pokrajina – Vlada Srbije. Kada Grad Subotica konačno oformi komisiju i ova završi svoj posao, lokalna samouprava sačiniće izveštaj koji će biti prosleđen pokrajinskoj vladi, Ministarstvu finansija i Vladi Srbije.

Prema Matkovićevim rečima, na sastanku sa Mirovićem poljoprivrednicima su ponuđeni različiti vidovi olakšica i pomoći, ali tek za sledeću godinu.

Subotičke poljoprivrednike ove nedelje očekuje treći sastanak sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem koji će, nakon onoga što se danas čulo u Novom Sadu, imati neprijatan zadatak da im objasni zbog čega Grad Subotica ranije nije formirao komisiju za procenu štete nastale zbog suše, već se čekalo da pokrajinska vlada naloži formiranje komisije.

Podsetimo, Bakić je pred subotičke poljoprivrednike čak bio izašao sa idejom da Republički hidrometeorološki zavod proceni da li je suše ovog leta bilo ili nije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Petak, naslovne strane štampe

Pročitaj još Oblačno Izmena voznog saobraćaja na relaciji Banatsko Miloševo-Senta-Subotica Privremena zabrana saobraćaja u Rudić ulici produžena do 29. aprila Četvrtak, naslovne strane štampe  

Detaljnije »
blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.