blank

Postoji sumnja da lavici otkazuju bubrezi i jetra?!

Zdravstveno stanje lavice koja je pronađena 21. septembra na Čantavirskom putu, i dalje je loše. Saopštenje Zoološkog vrta Palić prenosimo u celosti.

blank
Foto: Zoo Vrt Palić

“Posle desetak dana od prijema u Prihvatilište za divlje životinje Zoološkog vrta Palić, žao nam je što ne možemo da kažemo da je zdravstveno stanje male lavice Kiki bolje. Štaviše, postoji sumnja da joj otkazuju bubrezi i jetra, na osnovu biohemijskih nalaza analize krvi koje su rađene od 21. septembra do 1. oktobra četiri puta.

Korišćena je terapija po savetima veterinara iz međunarodnih organizacija koja se bave oporavkom velikih mačaka (posebno lavova u južnoj Africi i Holandiji), tako da su izbegnuti svi lekovi koji bi mogli da dodatno oštete ove organe kod lavova. Nakon što je počela sama da uzima vodu i hranu, nadali smo se da još može da bude u redu, ali njeni organi sada počinju da otkazuju. Posle dugotrajnog izgladnjivanja i slabosti, opšte stanje je vrlo loše.

Sama potreba da se zbog oporavka drži u ograničenom prostoru je jako stresna za lavicu, koja je sada u dobu kada treba da se igra i istražuje okolinu. Ako joj se i bude vraćala snaga, sigurno je da ćemo imati i dalje ovakvih problema, jer je jako teško obezbediti neophodno mirovanje.

Svi treba da napokon postanemo svesni da ovakve životinje ne mogu da se drže kao ljubimci, jer to nije u njihovoj prirodi. Jako je sebično, neodgovorno i bahato smatrati da je nekoliko meseci razonode vredno ovoliko patnje i stresa koje sada trpi ovo jadno stvorenje.

Zato apelujemo na sve građane da ne kupuju egzotične životinje i da prijave svakog ko drži takve vrste i bavi se njihovom trgovinom. Nadamo se da mala lavica može da se vrati sa ivice smrti, nakon svog maltretiranja koje je doživela od strane “ljudi” koji žive među nama”, saopštili su iz Zoo vrta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.