blank

Potrošnju struje smanjilo 45 posto domaćinstava

Direktor snabdevanja električnom energijom u ogranku „EPS Snabdevanje“ Aleksandar Bjeličić rekao je za RTS da je od 3,37 miliona domaćinstava, njih 45 odsto smanjilo potrošnju struje u oktobru. Pravo na popust na račun za struju ima 1,5 miliona domaćinstava.

blank
Foto: Piksabej

„Najveći broj domaćinstava je ostvario popust od 30 posto (oko 700.000 domaćinstava), popust od 15 odsto ostvarilo je 554.000 domaćinstava, odnosno 16 odsto od ukupnog broja, osam odsto ostvarilo popust od 20 odsto (njih 264.000)“, naveo je Bjeličić.

Naveo je primer da prosečno domaćinstvo troši oko 350 kilovat-časova, sa popustom od 15 odsto račun je mogao da bude umanjen oko 450 dinara, sa popustom od 30 odsto račun je umanjen i više od 800 dinara.

Dodao je da su najviše ostvarili popust oni koji se greju na struju, verovatno i zato što su temperature ove godine bile više nego prošle.

Bjeličić kaže da su najveće uštede ostvarene u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Subotici i Zrenjaninu.

Nova.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.