blank

Raspisani javni pozivi NSZ za ovu godinu (VIDEO)

YouTube video

Nacionalna služba za zapošljavanje je početkom aprila raspisala 12 javnih poziva putem kojih će biti uključeno više od 23 hiljade lica u Srbiji. Za ovu meru aktivne politike, kao direktna podrška poslodavcima i nezaposlenima planirano je izdvajanje 7,75 milijardi dinara.

Pojašnjenje, ali i poziv svim poslodavcima pružila je Verica Vujadinović, direktorka NSZ Filijala Subotica i najavila da se raspisivanje javnih poziva za javne radove očekuju na lokalnom i pokrajinskom nivou.

blank
Foto: Subotičke.rs

Fokus će biti na teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih građana u koje spadaju: mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, lica bez završenog srednjeg obrazovanja i lica koja su završila funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, stariji od 50 godina, Romi i Romkinje, osobe sa invaliditetom (OSI), korisnici novčane socijalne pomoći, lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci i žrtve porodičnog nasilja.

Sva dodatna pojašnjenja možete da pronađete na sajtu www.nsz.gov.rs.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.