blank

Nosilac liste “Fokus – Republika” – Tomislav Stantić (VIDEO)

YouTube video

Koalicija „Fokus – Republika“ na parlamentarne izbore u Hrvatskoj izlazi sa devet kandidata iz Srbije koji že biti održani 17. aprila.

Cilj Demokratske zajednice Hrvata je da Hrvatima u dijaspori omogući da imaju jednaka prava, bilo gde da žive, u Vojvodini, Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini, rekao je zamenik predsednika Demokratske zajednice Hrvata dr Tomislav Stantić i nosilac liste na hrvatskim izborima „Fokus – Republika“.

Između ostalog Stanitić je napomenuo da je u odnosu na 2011. godinu, kada je u Srbiji bilo 60 hiljada Hrvata, ta brojka pala na sadašnjih 40 hiljada, dodajući kako je to ozbiljan problem, jer domimnantna stranka govori kako su oni omražena nacija, ali je kad je demografija u pitanju potrebno nešto učiniti.

blank
Foto: Subotičke.rs

Tomislav Stantić je nosilac liste „Fokus – Republika“ rekao je kako je važno da se istakne da ljudi koji se nalaze u ovoj koaliciji su ostvareni na poslovnom polju i da se politikom ne bave zbog novca ili koristi.

Istakao je da se politika ne treba voditi sa poslušnicima, nego kadrovima koji se nalaze u njihovim redovima – uspešnim poslovnim ljudima.

Gosti na današnjoj pres konferenciji bili su Maja Bosnić Tabain i Krešimir Dominis, ispred „Republike“. Bosnić Tabain je istakla da će se zalagati, ukoliko dobiju podršku, da se u Vojvodini osnuje univerzitet koji će moći pohađati i ostali studenti a za to će se tražiti pomoć Evropske unije i Mađarske.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.