blank

Raspored svetih misa za uskršnje praznike

blank

Svete mise i obredi uoči Uskrsa i na sam dan praznika ove godine biće u nešto izmenjenom formatu. U više župa izostaće neki običaji s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

U katedrali Svete Terezije Avilske obredi Velikog petka počeće u 18 časova. U subotu će u 14 časova biti blagoslov jela, dok u 18 časova počinje Vazmeno bdenje. Tokom ta dva dana ispoved će biti moguća čitavog dana. Na sam Uskrs svete mise na hrvatskom biće u 7 i u 10 časova, dok će na mađarskom biti one u 8 časova i 30 minuta, te u 18 časova.

Franjevačka Crkva Svetog Mihovila će započeti obrede Velikog petka u 16 časova i 30 minuta. U ovoj crkvi neće biti blagoslova jela na Veliku subotu, već će to biti organizovano u nedelju na jutarnjoj misi u 7 časova. Vazmeno bdenje počeće u subotu u 19 časova, blagoslovom ognja pred crkvom. U nedelju, na Uskrs će svete mise na hrvatskom biti u 7, 9 i 17 časova i 30 minuta, dok će u 10 časova i 30 minuta biti na mađarskom.

U Crkvi Svetog Roka u Keru obredi Velikog petka počeće u 17 časova. U subotu u 15 časova biće svečani blagoslov jela, dok će u 16 časova i 30 minuta početi jednostavan blagoslov jela. U 18 časova i 30 minuta počinje Vazmeno bdenje. Na Uskrs će u 7 ujutro biti dvojezična sveta misa, dok će one u 9, 11 i 17 časova biti na hrvatskom.

Senćanska crkva – Crkva Svetog Jurja u petak u 17 časova započinje Križni put i Službu muke Gospodnje na hrvatskom jeziku. Na Veliku subotu biće organizovano čuvanje Božjeg groba od 8 do 20 časova. Toga dana u 14 časova je blagolsov jela. Dvojezična misa uskršnjeg bdenja počeće u 20 časova. Na Uskrs će u 5 časova biti misa na latinskom, dok će u 10 početi velika svečana misa.

U Aleksandrovu u Crkvi Marije, Majke crkve, će nakon Križnog puta u 15 časova početi obredi Velikog petka na hrvatskom jeziku. U subotu će u 20 časova početi Vazmeno bdenje. U nedelju, na Uskrs, sveta misa na mađarskom počeće u 7 časova i 30 minuta, dok će ona u 9 časova i 30 minuta i ona u 18 biti na hrvatskom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.