blank

Roditelji ukazivali na opasnost u vrtiću „Poletarac” (VIDEO)

blank

Vrtić „Poletarac” u Ulici Matije Gupca u ponedeljak je privremeno zatvoren zbog građevinskih radova na susednoj parceli, a deca i zaposleni premešteni su u objekte „Pera Detlić“, „Palčica“, „Kolibri“ i „Sanda Marjanović“.

YouTube video

Kada im je u petak iz “Naše radosti” javljeno da hitno dođu po svoju decu i da će im deca od ponedeljka biti premeštena u druge vrtiće, roditelji su se sreli sa brojnim problemima, od hitnog napuštanja radnih mesta do ovonedeljnog razvoženja dece u različite objekte „Naše radosti”.

Roditelji su za Subotičke.rs naveli da problem predstavlja nedostatak komunikacije sa upravom Naše radosti koja, kako navode, nije blagovremeno reagovala na njihova upozorenja da su deca ugrožena tokom boravka u vrtiću zbog gradilišta u susedstvu.

blank

Andrej Šimon, predstavnik roditelja dece iz grupe „Jabučica” iz ovog obdaništa, za Subotičke.rs kaže da su roditelji od početka gradnje stambene zgrade tik do vrtića bili zabrinuti i nezadovoljni.

– Mi smo od početka iskazivali neku vrstu nezadovoljstva, u početku zbog buke sa gradilišta, potom zbog vibracija koje su velike mašine prenosile na objekat u vreme kada su deca bila na spavanju, a kasnije i zbog prašine koja se neminovno pojavljivala – naveo je Šimon.

Šimon kaže da su roditelji bili tolerantni sve dok se nije pojavila bojazan da bi radovi mogli da ugroze samu statiku objekta.

blank

– Ceo problem je potom eskalirao, iako smo pokušavali upravi Naše radosti da skrenemo pažnju. Naglo su premestili decu u druge vrtiće. Mislim da to nije korektno, jer ne verujem da su pratili razvoj situacije, iako smo mi, da ponovim, kao roditelji ukazivali na moguću opasnost – poručio je Šimon i dodao da bi komunikacija uprave predškolske ustanove i roditelja trebalo da bude na boljem nivou, kako bi roditelji bili upoznati dokle će ova situacija trajati i na koji način da organizuju svakodnevne obaveze sa decom.

S obzirom da se u vrtiću „Poletarac” nalaze i jaslice, da ga pohađaju i deca od četiri godine, ali i predškolci, nemali broj roditelja se našao u situaciji da su im deca raspoređena u različite vrtiće. Porodica Mujić je jedna od njih.

blank

– Imam troje dece koja su raspoređena u tri objekta. Jedno dete mi ide u vrtić u Tolstojevoj kod Nepkera, drugo u vrtić na Beogradskom putu, a treće u naselju Prozivka. To je velika udaljenost. Suprug i ja ne znamo kako da se organizujemo – poručila je Ksenija Mujić.

blank

Stefan Pejanović kazao je da je zahtev roditelja da gradnja bude zaustavljena, da nadležni obezbede prostor kako treba, te da deca mogu da se vrate u svoj vrtić.

– Zatekli smo u petak bager iznad vrtića. Zgrada se tresla. Neki od roditelja nisu baš odmah mogli da dođu po decu. Nakon te početne uzbune, pokazalo se da, na primer, troje dece jedne od majki sada treba da idu u tri različita vrtića. Druga majka ima dvoje dece u dva objekta. Postavlja se pitanje kako će te dve zaposlene žene sada da vode decu u vrtić – kaže Pejanović. – Smatram da „Naša radost” treba da preuzme punu odgovornost, kao i Grad Subotica koji je osnivač vrtića, ali i izvođač radova „Maksim gradnja” i sam investitor „Bomaks”. Neprihvatljivo je da investitor sedi skrštenih ruku zbog problema koji se pojavio, u koji je direktno uključen i koji sada tišti značajan broj građana i njihovu decu.

Redakcija portala Subotičke.rs uputila je danas imejl „Našoj radosti” koji sadrži molbu naše redakcije ovoj ustanovi da njeni predstavnici iznesu svoje viđenje ovog problema i ponude rešenje građanima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 22 stepena Celzijusa. Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.