blank

Sistem video nadzora do kraja aprila

U poslednjih godinu dana intenzivno se priča o video nadzoru i kamerama kojima će ove godnine biti pokriven grad.

blank
Foto: Subotičke.rs

Mesecima se na društvenim mrežama licitira o tome da li kamere snimaju ili ne, treba napomenuti da još nisu u potpunosti proradile, na preko sedamdeset lokacija, na kojima su i postavljene.

Na nekoliko lokacija, kao što je raskrnica kod Patrije ili kod ulice Braće Radić, kamere su u funkciji godinama, i beleže prolazak kroz crveno, ali će u narednim mesecima biti osposobljene i povezane i ostale, u mreži video nadzora.

Povezuje se sistem koji je postavljen na 71. lokaciji. Postaviće se još kamera u centru grada koje će služiti, kako nadležni kažu, za opšti nadzor.

Precizan početak Sistema nadzora se još ne zna, najverovatnije će snimanje kamerama početi krajem aprila, početkom maja, a i to će se znati tek nakon završenog testiranja i baždarenja kamera.

Kamere za brzinu su postavljenje na sledećim lokacijama: u ulici Matije Gupca i Mirka Bogovića, na Beogradskom putu i Plate Dobrojevića, na Senćanskom putu, Dragiše Mišovića i Uskočkoj, na Bajskom putu i Marka Marulića, Ferenca Sepa i Aleja Maršala Tita, Đure Đakovića i Vase Stajića, Štrosmajerova, Somborski put i Harambašićeva, Franje Kluza i Mavrovska, Partizanskih baza i Grdelička i Majšanski put i Isidore Sekulić.

Postavljanje video nadzora ima za cilj povećanje saobraćajne i opšte bezbednosti, kažu nadležni.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 20 do 30 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike neće pogodovati osobama sa

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.