blank

Spartak poražen od Crvene zvezde

blank

Osamnaesto kolo Superlige Srbije završeno je rutinskom pobedom Crvene zvezde nad Spartakom.
Na stadionu “Rajko Mitić” plavo-beli momci bili su nemoćni da postignu pogodak, pa je utakmica završena rezultatom 0:3 za domaću ekipu.
Već u devetom minutu igre Milan Rodić dovodi crveno-bele u vođstvo.

Iako su domaćini imali potpunu kontrolu igre, u četrdesetom minutu Spartak dobija priliku da izjednači rezultat, ali je Milan Borjan bio na visini zadatka.

Samo minut pred kraj prvog dela utakmice, mladi Moris Abraham koji je pre dva meseca došao iz Tanzanije kao pojačanje Spartaka, imao je šansu da postigne gol za pamćenje, ali ga je Borjan zaustavio u toj nameri.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena, crveno-beli su tražili penal nakon akcije Mirka Ivanića i Slavoljuba Srnića, kada su domaćini pomislili da je Srnić loptu izblokirao rukom, ali nije bilo intervencije iz VAR sobe, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0 za ekipu Crvene zvezde.

Drugi deo igre počeo je burno. El Fardu Ben donosi novu radost domaćinima, samo minut nakon početka poluvremena.

Nedugo zatim Filipo Falko je zatresao mrežu gostiju, ali je gol poništen iz VAR sobe, Bena koji se nalazio u ofsajdu.

Nakon loše odbrane Spartaka, u sedamdesetom minutu igre, Ben postiže drugi pogodak na utakmici, kada loptu šalje u praznu mrežu, pa je utakmica završena rezultatom 0:3 za Crvenu zvezdu.

Trener Spartaka, Vladimir Gaćinović, pohvalio je svoj tim istakavši da su Spartak i Crvena zvezda bili skoro izjednačeni u prvom poluvremenu, dok se to nije moglo reći za drugi deo igre. Gaćinović je naglasio da Spartak trenutno igra u oslabljenom sastavu, pošto su važni aduti, kao Lazar Tufegdžić i Milan Jezdimirović, povređeni.

Ovaj poraz doveo je Spartak na sedmo mesto tabele Superlige Srbije sa osvojenih dvadeset tri boda. U narednom kolu “golubovi” dočekuju Mladost iz Lučana, a utakmica je zakazana za nedelju, 5. decembra, sa početkom u 17 časova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.