blank

Proglašeni sportisti godine

blank

U organizaciji Grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i Novih subotičkih novina, a u okviru akcije „Sportista godine Subotice“ 59. put izabrani su najbolji sportisti našeg grada u pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i najbolji klubovi za 2020. godinu.

Žiri koji je proglasio najbolje, sačinjen je takođe od sportista, nekadašnjih sportista godine.

Među pionirima, na prva 3 mesta su:

1. Filip Kulić (gimnastika)

2. Mateja Borojević (džudo)

3. Nenad Zakić (jedrenje)

Za njima od četvrtog do desetog mesta slede: Jana Mut (plivanje), Aleksandra Saulić (dizanje tegova), Sergej Čipak (veslanje), Mateja Pižurica (boks), Nikolina Perčić (biciklizam), Nebojša Obradović (rvanje) i Marija Rajić (ženski fudbal).

U juniorskog konkurenciji, priznanja su osvojili:

1. Nina Šabić (gimnastika)

2. Nikolina Đorđević (veslanje)

3. Mark Perčić (biciklizam)

Nakon najboljih, do desetog mesta slede: Lazar Milićević (tenis), Kristina Boja (jedrenje), Nora Bognar (sportsko penjanje), Patrik Heder (dizanje tegova), Marko Kopunović (rvanje), Petra Čajkaš (plivanje), Aleksa Đurasović (fudbal) i Maksim Puškar (atletika).

Najbolji seniori su:

1. Davor Štefanek (rvanje)

2. Kristijan Juhas (tenis)

3. Tamaš Kajdoči (dizanje tegova)

Nakon njih, priznanja su dobili: Lazar Tufegdžić (fudbal), Violeta Slović (ženski fudbal), Stefan Kostadinović (stoni tenis), Leona Rogić (umetničko klizanje), Nikolina Radaković (dizanje tegova), Jovića Spajić (ultramaraton) i Sebastian Nađ (rvanje).

Posebna priznanja dobili su:

Ištvan Priboj, plivač-veteran za svoj veliki doprinos sportu u Subotici i za rezultate postignute u kategoriji veterana, zatim jedriličar Edvard Kirbus za dobrinos ovom sportu od 1977. godine kao i bokser Veljko Gligorić za dobre rezultate u 2020. godini.

Najbolji sportski klubovi Subotice u 2020. godini po mišljenju žirija, bili su:

1. Teniski klub Spartak

2. Ženski fudbalski klub Spartak

3. Klub dizača tegova Spartak

Stonoteniski klub Spartak dobio je posebnu nagradu za rad sa decom sa invaliditetom i domaćim takmičarima.

Dok je ove godine Muški odbojkaški klub spartak obeležio je 75 godina postojanja, dok je Ženski fudbalski klub Spartak proslavio 50. godišnjicu.

Svečana dodela priznanja zakazana je za 28. decembar 2020. godinu u 12 časova u Velikoj većnici Gradske kuće. Tom prilikom biće uručene nagrade sportistima koji su se našli na prva tri mesta u svojoj kategoriji, zatim posebne nagrade, a biće prisutni i predstavnici nagrađenih klubova.

Spotristima koji su se u kategorijama pionira, juniora i seniora našli na nekom od četvrtog do desetog mesta, nagrade će biti uručene naknadno zbog trenutne epidemiološke situacije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.