blank

Sportsko penjanje: PSK „Spartak” na prvenstvu Srbije

Na Državnom i otvorenom prvenstvu Srbije u sportskom penjanju u disciplini bolder koje se održalo 20. maja 2023. u Beogradu sportski penjači PSK „Spartak” ostvarili su zapažene rezultate.

blank
Foto: PSK Spartak

Na ovom takmičenju najviše su se istakli Mila Ćakić i Adam Medđeši koji su zauzeli 1. mesto, a među starijima, u kategoriji Juniori B je Damjan Rapić osvojio 2. mesto.

Tamaš Kučera je zauzeo 4. mesto. Pošto je bilo učesnika iz Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, ne računajući njihove rezultate, Tamaš Kučera je ipak na državnom nivou osvojio prvo mesto.

Ostali rezultati: Aron Tot je među seniorima na 5. mestu, Kira Rafai je na šestom, Maksim Purlija na sedmom, Regina Šiplika na osmom mestu, Alina Ljakić je na jedanaestom, Leila Molnar Međeri je na četrnaestom, dok je Leona Vukmanov završila na 20. mestu.

Adam Medđeši, najmlađi takmičar PSK „Spartak” Subotica je pored uspeha na Državnom prvenstvu Srbije brilirao i u Mađarskoj sutradan, u nedelju, 21. maja 2023. On je pravo iz Beograda išao je u Đer, gde je na Državnom prvenstvu Mađarske u sportskom penjanju takođe osvojio 1. mesto. Ovaj rezultat odaje veliku pripremljenost ovog takmičara koji je, inače, pre dve nedelje u Prijedoru, u Bosni i Hercegovini na prvenstvu ove države takođe postigao najbolji rezultat u svojoj kategoriji.

Pored Adama, i Mila Ćakić je pokazala svoju spremnost za takmičenje za državnu titulu pošto je i ona osvojila prvo mesto u Prijedoru.

blank
Foto: PSK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.