blank

SSP tvrdi da postoji gubitak u magacinu Subotica-transa, prevoznik demantuje navode iz saopštenja

blank

Stranka slobode i pravde saopštila da je u magacinu subotičkog prevoznika zabeležen gubitak od sedam miliona dinara samo tokom prvih osam meseci ove godine. Subotica-trans tvrdi da će popis tek biti izvršen i da se o navodnom gubitku nije razgovaralo, kako je navedeno u saopštenju SSP-a

Stranka slobode i pravde navela je u ovonedeljnom saopštenju, pozivajući vladajuću stranku da borbu protiv kriminala započne u vlastitim redovima, da je u magacinu Javnog preduzeća “Subotica-trans” tokom prvih osam meseci ove godine napravljen manjak od sedam miliona dinara i da se o pomenutom manjku razgovaralo na sastanku izvršnih direktora, ali da je doneta odluka da se ta informacija zataška “zbog nekih političkih razloga”.

Stranka slobode i pravde pita da li je moguće da je naručena roba stizala samo fiktivno u magacin preduzeća, a da je potom, isključivo subotom, izdavana – takođe fiktivno – za potrebe remonta autobusa i jesu li o ovome obavešteni istražni organi od strane direktora Subotica-transa?

“Gospodo, osam godina ste imali apsolutnu vlast, kako na republičkom tako i na pokrajinskom i lokalnom nivou. U svim normalnim i demokratski uređenim zemljama institucije kao što su policija, tužilaštvo i sudovi su glavni nosioci borbe protiv kriminala i korupcije. Međutim, na žalost svih građana, ove institucije u zemlji Srbiji je uzurpirao jedan čovek. Gospodo subotički naprednjaci, najavljenu borbu protiv kriminala bi trebalo da započnete prvo od svojih redova”, navedeno je u saopštenju SSP-a.

Stranka slobode i pravde zapitala se i ko je uništio Apoteku Subotica i kako je u toj ustanovi, od krucijalne važnosti za građane Subotice, napravljen gubitak od dvesta miliona dinara.

U Subotica-transu, međutim, tvrde da je rukovodstvo preduzeća na sastanku održanom 21. oktobra razgovaralo o popisu imovine i obaveza i da su tom prilikom određene Centralna popisna komisija i sve ostale potrebne komisije, te da tokom ove godine nije vršen popis stanja magacinskih zaliha kako bi se utvrdio pomenuti manjak.

Planirano je da se godišnji popis izvrši u periodu od 1. do 31. decembra. Rukovodstvo preduzeća nema saznanja da je u magacinu napravljen manjak i u toku prethodne dve nedelje na internim sastancima rukovodstva tema sastanaka nije bilo stanje zaliha.

U toku 2019. godine, kada je preduzeće imalo kontrolu poslovanja od strane Državne revizorske institucije, predmet kontrole je bio i popis stanja zaliha u magacinu preduzeća za 2018. godinu, a na čitav postupak nije data ni jedna preporuka“, navedeno je u odgovoru Subotica-transa našoj redakciji.

Foto: Sutrans.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.