blank

Subotica u video-igri „Majnkraft”

blank

„Izgradite Zemlju” („Build The Earth”) je veliki projekat koji za cilj ima da rekreira celu planetu Zemlju u igri „Majnkraft” („Minecraft”), a BTE Balkans je ekipa koja je zadužena za Balkan. Ideja je da jedan blok u „Majnkraftu” čini oko jednog metra u realnom svetu, što znači da će projekat rekreirati planetu u svojoj punoj veličini.

U ovom projektu učestvuju ekipe iz celog sveta, i ovo se smatra najvećim projektom u „Majnkraftu”. Na BuildTheEarth možete videti mapu delova sveta koji su već napravljeni i delova na kojima se radi, a za sada je dobar deo Evrope gotov ili se na njemu radi.

Kada je Srbija u pitanju, napredak možete pratiti na srbija_minecraft nalogu na „Instagram” mreži, gde su prikazani Beograd, Novi Sad i Subotica. Pažnja i detalji sa kojima se radi na ovom projektu su za svaku pohvalu, a mnogi komentari na mrežama ih kritikuju da su krenuli od lakših lokacija i da će problem biti kada stignu do Užica, na primer.

Naravno, sve je ovo u domenu šale i drago nam je da postoje entuzijasti sa ovih prostora koji učestvuju u ovako velikom projektu. Na zvaničnom „Discord” kanalu „BTE Balkans” možete saznati više o celom projektu i ukoliko imate želje, volje i znanja, pridružiti se i postati deo jednog megalomanskog projekta.

Benchmark

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.