blank

Subvencije proizvođačima šećerne repe – 35.000 dinara po hektaru

Vlada Srbije usvojila je uredbu o subvencionisanju poljoprivrednika koji proizvode šećernu repu. Oni će, za rod 2023. godine, imati pravo na subvencije od 35.000 dinara po hektaru, pod uslovom da su celokupan ostvareni prinos šećerne repe na ugovorenim površinama isporučili proizvođačima šećera, prenosi N1.

blank

Država će, kako proizilazi iz uredbe, novac uplaćivati proizvođačima šećera koji će, potom, ta sredstva proslediti proizvođačima šećerne repe.

„Pravo na korišćenje finansijske podrške za šećernu repu imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstvapod uslovom da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da se nalaze u aktivnom statusu i da su prijavili površine pod šećernom repom u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje registracija poljoprivrednih gazdinstava, kao i da ne predstavljaju povezana lica u skladu sa propisom kojim se uređuje porez na dobit pravnih lica“, stoji u uredbi.

Oni pravo na finansijsku podršku ostvaruju u iznosu od 35.000 dinara po hektaru prijavljene i zasejane šećerne repe, a najviše do 500 hektara za ostvareni prinos od najmanje 50 tona po hektaru plative šećerne repe, precizira se u uredbi.

N1, foto: Pixabay

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.